Stručni skup pod nazivom “Edukacija stručnog i tehničkog osoblja koje radi s pokusnim životinjama”

Poziv

Čast nam je pozvati Vas da 18. listopada 2019. godine sudjelujete na stručnom skupu pod nazivom „Edukacija stručnog i tehničkog osoblja koje radi s pokusnim životinjama“ u organizaciji Hrvatskog društva za znanost o laboratorijskim životinjama (CroLASA).

Naša krovna organizacija, FELASA (Federation of European Laboratory Animal Sciences), posebnu pažnju posvećuje edukaciji stručnog osoblja te je prošle godine osnovala radnu skupinu vezanu na edukaciju i rad stručnog osoblja. Ovogodišnja konferencija s preko 2000 sudionika cijeli dan posvetila je temama vezanim za stručno osoblje.

Ponukani ovim trendovima u Europi i činjenicom da je stručno osoblje ono koje je u najbližem svakodnevnom kontaktu sa životinjama, kako u uzgoju, tako i pokusu, te da o njemu u velikoj mjeri ovisi ishod studija/istraživanja, odlučili smo organizirati skup posvećen potrebi njihove edukacije. Osim za stručno i tehničko osoblje, skup je namijenjen i za voditelje projekata, voditelje nastambi, kao i sve znanstvenike koji u okviru svojih istraživačkih projekata rade s pokusnim životinjama.

Smatramo da je od ključne važnosti posvetiti dužno vrijeme i resurse edukaciji baš ove skupine ljudi, kako bi osigurali kvalitetniji rad sa životinjama, reproducibilnije i pouzdanije rezultate istraživanja, kliničkih i toksikoloških testova i studija te na kraju i smislenije utrošena sredstva.

Neke od tema koje će biti obrađene na skupu su: planiranje, uzgoj i selekcija životinja za testiranja, unapređenje standarda u držanju laboratorijskih životinja, poticanje prirodnog ponašanja obogaćivanjem okoliša, novi pristupi u rukovanju i obuzdavanju laboratorijskih životinja, prepoznavanje tjeskobe, stresa i boli, humane metode eutanazije, itd.

Na skupu će biti riječi i o mogućnostima edukacije stručnog i tehničkog osoblja koje radi s pokusnim životinjama u Europi, a nakon niza predavanja predviđen je okrugli stol na kojem će se analizirati stanje u Hrvatskoj te predložiti organizacija sekcije stručnog osoblja u okviru CroLASA-e, koje bi time dobilo svoj glas u prostoru hrvatskog rada s pokusnim životinjama.

Veselimo se vašem dolasku
CroLASA organizacijski odbor

Opće informacije

Organizator

Hrvatsko društvo za znanost o laboratorijskim životinjama (CroLASA)

Mjesto održavanja skupa

Matica Hrvatska, Matice hrvatske 2/ Strossmayerov trg 4, Zagreb

Vrijeme održavanja skupa

18. listopada 2019., 09:00-17:00 h

Treća obavijest s programom

Preuzmite pdf datoteku.

Kotizacija

  • Tehničko i stručno osoblje: 100 Kn
  • Članovi CroLASA: 100 kn
  • Ostali sudionici: 200 Kn

Organizacijski odbor

Balog M., Erhardt J., Lang Balija M., Lazarus M., Švob Štrac D.

Službeni jezik

Hrvatski jezik

Potvrda o sudjelovanju

Potvrda o sudjelovanju na Skupu izdat će se sudionicima na zahtjev.

Kontakt

Putem web stranice: http://www.crolasa.com ili e-maila: CroLASA14@gmail.com

Registracija

Prijava i registracija putem kontaktnog obrasca web stranice ili na e-mail društva do 10. listopada 2019. godine.